Türk Tarih Kurumu'ndan Prof. Ağırakça'ya Şeref Cübbes

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça Türk Tarih Kurumu tarafından Çırağan Sarayında düzenlenen törenle şeref üyeliği cübbesini giydi.

Polisiye Haberler 15.11.2013 22:37:23 0
Türk Tarih Kurumu

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça Türk Tarih Kurumu tarafından Çırağan Sarayında düzenlenen törenle şeref üyeliği cübbesini giydi.


Akademik çalışmaları ile Türk Tarihine katkıda bulunan yerli ve yabancı bilim adamı ve araştırmacıların onurlandırıldığı  “Şeref Üyeliği Cübbe Töreni” ne katılan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ ya özel tasarım cübbeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın giydirdiği bildirildi.


Türkiye’de ve yurtdışında bulunan üniversitelerde görev yapan yüzlerce Tarihçi arasından 23 kişiye  “Şeref Üyeliği” nin verildiği törende konuşan AK Parti Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şeref üyelerinin bilim kurulunun kararı, kurum başkanının teklifi ve yönetim kurulunun onayıyla seçildiğini belirterek, üyelerin Atatürk ve eserleri, Türk dili kültür ve tarihine yönelik bilim, kültür ve sanat alanındaki çalışmaları araştırmaları ve hizmetleriyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya yabancı uyruklu kişiler arasından seçildiğini ifade etti.


“Amacımız bu coğrafyada yıllarca kader birliği yaptığımız insanlarla oryantalist bakış açısıyla değil, ortak medeniyet çerçevesinde doğru tarih yazmak, kültürel zenginliklerimizi ve hümanist bakış açımızı paylaşmaktır." sözleriyle Türk Tarih Kurumu’nun misyonunu özetleyen Arınç, bugüne kadar yurt içinden 23, yurt dışından ise 39 tarihçinin Türk Tarih Kurumu şeref üyesi olmasına karar verildiğini hatırlattı.


Türk Tarih Kurumu`nun büyük bir çalışma kampanyası içerisinde başarılı adımlar attığının altını çizen Başbakan Yardımcısı, Türk Tarih Kurumu`nun büyük bir çalışma kampanyası içerisinde başarılı adımlar attığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:


"Sizlerin de destekleriyle Türkiye`ye vereceğiniz değerle, Türk tarihi ve ortak değerlerinin ortaya çıkarılması bakımından ortaya koyacağınız mesainizle eminim ki doğru tarih konusunda çok güzel adımlar atmış olacağız.”


“Türk Tarih Kurumu Şeref Üyeliği Töreni” nde sergilenen tanıtım gösterisinin ardından cübbelerini giyen bilim adamlarına günün anlam ve önemini yansıtan porselen tabak hediye edildi.


ARTUKLU HABER AJANSI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79